joi, 20 august 2015

Monitorizare prin GPS pentru transportul de valori

Transportul de valori este un domeniu delicat. Pentru ca un transport sa fie reusit acesta trebuie sa se desfasoare in anumite conditii sa respecte anumiti parametri de securitate, si nu, in ultimul rand, trebuie sa respecte un traseu bine cunoscut in prelabil de catre toti cei care fac parte din echipa transportatoare.

Desi majoritatea angajatilor unei cimpanii de transport valori sunt bine pregatiti si sunt capabili sa urmeze reguli si conditii stricte, eroare uman ara si ea locul ei, chiar si in acest domeniu. Pentru ca aceste erori sa fie din ce in ce mai putine, exista acum posibilitatea monitorizarii prin GPS. Aceasta poate fi efectuata fie de firma de transport valori, fie de compania care incredinteaza valorile respective.

In functie de tipul de minitorizare pe care il aleg clientii, firma de transport valori poate pune si la dispozitia clientului monitorizarea transportului valorilor sale. Unul dintre avantajele serviciului de monitorizare prin GPS este, fara doar si poate posibilitatea centrului de control de a verifica oricand pozitia unei autoblindate. Cu alte cuvinte se poate verifica daca soferul respecta traseul pe care a fost repartizat.

Insa acesta nu este singurul avantaj al monitorizarii prin GPS. Pe langa verificare pozitiei pe traseu, monitorizarea prin GPS poate verifica starea autoblindatei. In acest avantaj este inclusa verificarea nivelului de combustibil, deschiderea usilor, si date tehnice importante pentru integritatea transportului.

Dupa cum stim, cand vorbim despre transportul de valori, subiectul este destul de delicat deoarece implica nu doar costurile de transport ci si valoarea intregii incarcaturi. Controlul si supravegherea permanenta a dispeceratului este una dintre premisele pe care se bazeaza intregul sistem astfel incat erorile umane intentionate sau neintentionate sa nu mai fie posibile.

Serviciul de monitorizare prin GPS asigura un transport rapid, fara probleme dar, mai ales, de incredere. Chiar daca la prima vedere avantajele nu sunt vizibile si pentru clientii firmei de transport valori, este bine de luat in calcul costul minimizat al exploatarii sistemului care mai apoi se rasfrange asupra costului de externalizare al serviciului de transport.

Toata lumea castiga prin monitorizarea prin GPS pentru ca este inlaturata in totalitate eroarea umana care poate crea pagube semnificative.

In cazul companiilor mai mari, care au flote mai mari, este important de stiut ca toate autoblindatele pot fi verificate simultan, din toate punctele de vedere. Se poate verifica pana si temperatura din masina la momentul respectiv sau verificarea computerului de bord al unei masini, in particular, sau a tuturor in general.

Un alt avantaj al sistemuli GPS performant este calcularea celor mai scurte si economice trasee, astfel ca se reduc semnificativ costurile combustibilului, dintr-o simpla apasare de buton. In felul acesta incarcatura valoroasa ajunge la destinatie in timpul cel mai scurt, in conditii optime de securitate si cu cele mai mici costuri.

Atat compania de transport valori cat si bancile pe cae le deserveste au de castigat, acest lucru fiind posibil cu ajutorul unui aparat mic si ieftina care face ziua de lucru ai usoara. Pentru mai multe detalii tehnice si informatii despre monitorizare prin GPS, click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu