joi, 19 martie 2015

Ce fac romanii cu masini de inchiriat


Romanii sunt renumiti in lume pentru spiritul lor...de colectare si conservare, ca sa fim eleganti. Din pacate, si in tara sunt renumiti pentru acelasi lucru, ba mai mult ne conideram unii pe altii si necivilizati. Nici macar masinile de inchiriat nu au scapat de necioplirea romaneasca, intrucat am adunat cateva povestiri ce va vor face sa tresariti la auzul lucrurilor inedite pe care le-au facut romanii. Unele poate sunt incredibile, dar va asigur ca sunt 100% adevarate, pentru ca stim cu totii ca poporul nostru este plin de surprize...din cele mai diverse.

Spre exemplu, una dintre cele mai frecvente nefacute ale romanilor, este sa fure masinile de inchiriat. Hotii fie sunt hoti de masini, oarecare, fie sunt chiar cei care le-au inchiriat. Nu as putea spune cu exactitate de ce s-a gandit romanul nostru sa fure o masina, daca firma de la care a inchiriat are toate datele despre el, pentru ca este un mister si pentru mine. Bineinteles ca acum, toti cei care au furat masinile de inchiriat sunt pedepsiti, insa masinile nu au mai fost recuperate niciodata, sau au fost recuperate cu daune destul de grave.

O alta peripetie pe care o firma cu masini de inchiriat a trebuit sa o suporte a fost deja “traditionalul” plin cu apa. Dupa cum se stie, regulamentul tuturor firmelor de inchirieri auto stipuleaza obligatia clientului de a returna masina cu la fel de mult combustibil in rezervor, ca in momentul in care a inchiriat-o. din moment ce masina nu era lor, unor cetateni li s-a parut mai simplu sa inlocuiasca benzina consumata cu apa. Toti cei care se pricep macar putin la mecanica stiu ca asta inseamna sfarsitul motorului masinii, si practic pierderea acesteia. Dupa cum ne spune chiar managerul firmei, pagubele au depasit 5000 de euro, iar procesul era pe rolul instantei de judecata si un an mai tarziu.

O alta intamplare, la prima vedere incredibila, arata cat de inventivi sunt romanii. Romanii sunt inventivi dar si nesabuitit. Unul dintre ei, a cheluit o garantie de 1000 de euro pentru a inchira o masina de teren, pe care 4 zile mai tarziu a s-a intors intr-o stare jalnica. GPS masinii a aratat ca masina s-a plimbat pe campurie din jurul capitalei. Cand a fost intrebat de ce mergea ci masina pe terenurile arabile, romanul nostru a raspuns senin ca ara terenurile vecinilor. Bineinteles ca a pierdut garantia de 1000 de euro, si la drept vorbind, nu cred ca obtinut mai mult de 1000 de euro pe aratul terenurilor, deci a facut si o investitie proasta, nu numai o inchiriere ciudata.

Poate una dintre cele mai folosite rautati ale romanilor este distrugerea tapiseriei si a bordului masinii. Dar nu va ganditi ca oricum, ci cu tigari. 1 din 10 masini se intoarce in parcul auto cu urme de tigari pe bord, pe tapiseriile de piele, zgarieturi pe capota sai chiar pe parbriz.


Ce nu pot sa inteleg este motivul in sine. Practic oamenii acestia nu au facut rau firmelor cu masini de inchiriat, ci si-au facut rau singuri, pentru ca foarte putini dintre faptasi au scapat nepedepsiti. Raman la concluzia mea; romanii nu sunt doar rautaciosi, sunt si foarte multi printre noi care nu gandesc cum trebuie, sau nu gandesc deloc, daca ma gandesc mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu